Idén nem volt sok időm az "Apa tortára", úgyhogy egy gesztenyés álom receptet fejlesztettem születésnapi tortává. A torta sütés nélküli, gyorsan elkészíthető (30 perc) és ízével leveri a cukrász sütiket.
Hozzávalók:
Alaphoz: 2 cs gesztenypüré, 25 dkg darált keksz, 0,75 dkg Rama margarin, ízlés szerint rumaroma
Töltelékhez: 2 cs vaníliás puding por, 0,6 l tej, 15 dkg porcukor, 12,5 dkg Rama margarin, 1-2 cs babapiskóta, 1 pohár lefőzött kávéból tejes kávé.
Habhoz: 25 dkg habtejszín+habfix
Elkészítés:
Töltelék: Elkészítjük a pudingokat, majd hagyjuk kihűlni. A pocukort és a margarint habosra keverjük (én felolvasztottam a margarint és úgy adtam hozzá a porcukrot), majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
Alap: Az alaphoz a hozzávalólat összegyúrjuk, majd egy darált kekszel megszórt tortaformába eldolgozzuk, kézzel jól lenyomkodjuk.
Erre rátesszük a fele pudingot, majd a kávés tejben áztatott babapiskótákat rétegzünk rá. Egy kicsit belenyomkodjuk őket a pudingba. Ismét egy réteg puding, majd tejszínhab a tetejére díszítésként.