Mit találsz itt?

Egyedi, kézzel készített ajándékok és torták gyerekeknek születésnapra

Cupcake Panna

Születésnapi gesztenyés

2013.03.05. 10:07 | Cupcake Panna | Szólj hozzá!


1_1.jpgIdén nem volt sok időm az "Apa tortára", úgyhogy egy gesztenyés álom receptet fejlesztettem születésnapi tortává. A torta sütés nélküli, gyorsan elkészíthető (30 perc) és ízével leveri a cukrász sütiket. 

Hozzávalók:

Alaphoz: 2 cs gesztenypüré, 25 dkg darált keksz, 0,75 dkg Rama margarin, ízlés szerint rumaroma

Töltelékhez: 2 cs vaníliás puding por, 0,6 l tej, 15 dkg porcukor, 12,5 dkg Rama margarin, 1-2 cs babapiskóta, 1 pohár lefőzött kávéból tejes kávé.

Habhoz: 25 dkg habtejszín+habfix

Elkészítés:

Töltelék: Elkészítjük a pudingokat, majd hagyjuk kihűlni. A pocukort és a margarint habosra keverjük (én felolvasztottam a margarint és úgy adtam hozzá a porcukrot), majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.

Alap: Az alaphoz a hozzávalólat összegyúrjuk, majd egy darált kekszel megszórt tortaformába eldolgozzuk, kézzel jól lenyomkodjuk.

Erre rátesszük a fele pudingot, majd a kávés tejben áztatott babapiskótákat rétegzünk rá. Egy kicsit belenyomkodjuk őket a pudingba. Ismét egy réteg puding, majd tejszínhab a tetejére díszítésként.

3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesnapitorta.blog.hu/api/trackback/id/tr795117541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása